Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Olympia 2011: Schimbare de garda!

/2011/MrOlympia2011-1.jpg

Dr. C. Ionescu, Los Angeles

Pe 17 septembrie 2011, in sala noului hotel New Orleans, din Las Vegas, a fost o repetare a concursului de anul trecut, doar cu o schimbare de locuri. Phil Heath si Jay Cutler au fost din nou ultimii doi concurenti pentru titlul suprem, asteptånd anuntul final. Cu o inversare de locuri, a fost råndul lui Heath sa primeasca statueta lui Sandow si cecul de 200.000 de dolari.
Din 2006, cånd a debutat la profesionisti, Phil Heath a realizat o mare crestere, atåt in masa cåt si calitate musculara, care, anul trecut, a amenintat serios pozitia suprema a lui Jay Culter. Anul acesta, la aparitia sa pe scena la preliminarii, chiar faimosii Chris Cormier si Flex Wheeler au ramas fara cuvinte. La fel a fost si la finala, cånd masa sa exceptionala, dublata de incheieturi foarte subtiri, l-a facut sa arate mai degraba ca unul din caricaturi, un fel de fantezie a culturismului. Si, in primul rånd, un mare progres fata de anul trecut au fost proportiile sale supreme, forma V sau Y, cum unii prefera sa-i spuna, au fost imbunatatite, separatia musculara a fost exceptionala, iar relieful muscular ca in 3D, l-au caracterizat deja ca unul dintre cele mai renumite trupuri din toate timpurile.
In cei 47 de ani din istoria concursului Mr. Olympia, Heath este acum cel de-al 13-lea culturist care a cucerit titlul suprem. Unde mai pui ca Heath are doar 31 de ani, deci nu se afla la vårful lui de potential inca. Asa ca „cerul este limita”.
Jay Culter, de patru ori campion, ca sa nu mai numaram de cåte ori s-a clasat al doilea sau nu a concurat deloc, a venit, dupa spusele unora, nici macar la forma sa de anul trecut!? Cu toate acestea, a luptat din greu sa-si apere titlul. Dar mai ales a dovedit un mare caracter, de adevarat campion, cånd, in cuvåntarea sa, l-a proclamat pe Phil Heath „noul rege!”
Surprinzatoare, dar meritata, a fost pozitia a 3-a ocupata de Kai Greene, in mare progres de la pozitia 7 de anul trecut si 4 din 2009. Masa musculara si definirea au fost foarte aproape de cele ale lui Heath.
Locul 4 i-a revenit lui Victor Martinez, care, de asemenea, a realizat un mare progres fata de anul trecut. Pe locul 5, Dennis Wolf iar pe 6, Dexter Jackson foarte definit. Pe locul 7, Toney Freeman, denumit „The X-Man”, datorita formei de X a corpului sau. Pe locul 8, o surpriza, un debutant la Mr. Olympia, Brandon Curry, care, ca si Phil Heath, cu un mare viitor in fata sa. Pe locul 9, Ronny Rockel, iar pe 10, persistentul japonez, Hidetata Nagrani. In rest, foarte multe nume noi, ceea ce arata clar o mare schimbare de garda.
Ca de obicei, numarul celor calificati si prezenti continua sa fie ridicat, 24 de concurenti!


Mr. Olympia
1. Phil Heath
2. Jay Cutler
3. Kai Greene
4. Victor Martinez
5. Dennis Wolf
6. Dexter Jackson
7. Toney Freeman
8. Brandon Curry
9. Ronny Rockel
10. Hidetada Yamagishi

Fenomenala Iris Kyle cåstiga cel de-al 7-lea titlu suprem cu eterna sa urmaritoare, Yaxeni Oriquen-Garcia, pe locul 2. si, de remarcat, clasarea pe locul 5 a Alinei Popa. Bravo! Imbucurator, de asemenea, a fost faptul ca numarul concurentelor prezente a crescut la 17; cu doar cåtiva ani in urma, aceasta competitie fiind amenintata cu desfiintarea datorita numarului foarte redus de concurente!

Ms. Olympia
1. Iris Kyle
2. Yaxeni Oriquen-Garcia
3. Brigita Brezovac
4. Debi Laszewski
5. Alina Popa
6. Sheila Bleck

Mr. Olympia sub 202 lbs

Kevin English cåstiga cel de-al 3-lea titlu consecutiv, cu ceva emotii, deoarece la preliminarii a fost putin „off”. Trupul sau foarte masiv este similar cu al lui Phil Heath cu incheieturi foarte subtiri. De anul viitor, categoria va fi de 212 lbs, ceea ce va forta pe unii concurenti sa cåstige cel putin 10 lbs de masa musculara de mare calitate!
Pe locul 2, Flex Lewis, care a prezentat o balanta frumoasa de masa musculara, proportii, forma si definire care pareau sculptate in piatra! Un fizic clasic care aminteste de cele din decadele trecute, care, desi clasat doar pe locul doi, promite mult pentru anul viitor!
Locul 3, foarte apropiat de Flex Lewis, a fost Jose Raymond, cu un corp foarte musculos. Totalul de 20 de concurenti calificati indica popularitatea crescånda a acestei noi categorii!
1. Kevin English
2. James Lewis
3. Jose Raymond
4. Jaroslav Horvath
5. Shaun-Joseph Tavernier
6. Jason Arntz

Olympia Figure

Nicole Wilkins cåstiga cel de-al doilea titlu suprem. De remarcat, numarul mare de concurente calificate si prezente, 29!
1. Nicole Wilkins
2. Erin Stern
3. Ava Cowan
4. Candice Keene
5. Teresa Anthony
6. Alicia Harris


Fitness
1. Adela Garcia
2. Tanji Johnson
3. Myriam Capes
4. Tina Durkin
5. Oksana Grishina
6. Michelle Blank


Bikini
1. Nicole Nagrani
2. Nathalia Melo
3. Dianna Dahlgren
4. Jamie Baird
5. Sonia Gonzales
6. India Paulino