Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
PALATINOSE - efect energetic indelungat

/2010 articole/Palatinose_produse.jpg

Sportvii amatori si profesionisti asteapta de la bauturile energetice rezultate imbunatatite prin cresterea andurantei si scaderea timpului de recuperare, acesti parametri depinzând de modul optim când bauturile energetice sunt folosite, inainte, in timpul si dupa exercitiul fizic. Acum, o noua generatie de bauturi destinate sportivilor, continând carbohidrati cu eliberare lenta pentru un nivel mai stabil si continuu de glucoza in sânge, va stabili noi standarde!
   |n timp ce in trecut energia data de un supliment era determinata doar prin valoarea calorica a carbohidratilor, interesul in zilele noastre se focalizeaza asupra compozitiei carbohidratilor si modului lor diferit de actionare. Un indicator mai potrivit este indexul glicemic, care clasifica carbohidratii dupa efectul lor asupra nivelului zaharului in sânge. Efectul glucozei a servit ca referinta si i s-a atribuit valoarea de 100 la indexul glicemic. Zaharurile cu indice glicemic mare intra rapid in sânge si furnizeaza imediat energie pentru efort. Problema este ca aceasta energie se epuizeaza intr-un timp foarte scurt. Ca rezultat, nivelul de zahar din sânge scade si apare oboseala. |n contrast, carbohidratii cu indice glicemic scazut sunt metabolizati mult mai incet, iar riscul ca oboseala sa apara brusc dispare.
   Palatinose, un nou carbohidrat produs de firma Beneo-Palatinit din Germania, duce aceasta idee cu un pas mai departe prin producerea de bauturi energetice cu indice glicemic scazut, oferind energia optima pentru o perioada mult mai indelungata de efort. Palatinose este singurul carbohidrat cu indice glicemic scazut, 32, care elibereaza treptat energie sub forma de glucoza pe o perioada mai indelungata decât zaharul. {i daca ne reamintim ca glucoza este cea mai importanta sursa energetica pentru efortul fizic si mental, realizam potentialul carbohidratului Palatinose.
   Daca un carbohidrat cu indice glicemic mare este consumat, zaharul din sânge si nivelul de insulina cresc brusc, dar apoi scad la fel de dramatic, chiar sub nivelul initial. Astfel, poate aparea hipoglicemia si, in consecinta, sportivul oboseste foarte repede, performantele scad brusc, timpul de recuperare creste. |n opozitie, consumând Palatinose, acesta intra gradat in sânge sustinând un nivel energetic constant si uniform. Fluctuatiile extreme de glicogen sunt astfel evitate, iar energia este oferita pentru o perioada mai indelungata de timp.
   Un alt aspect extraordinar este ca Palatinose creste proportia de energie luata din grasimi raportata la energia totala consumata. Studiile efectuate privind folosirea de Palatinose, in comparatie cu maltodextrina, de exemplu, au aratat ca proportia de grasimi arsa in timpul efortului raportata la cantitatea totala de energie consumata a fost cu 25% mai mare pentru cei care au folosit Palatinose.
   Planatinose mai este cunoscut sub numele de isomaltulose si este produs din sfecla de zahar, dar mai poate fi gasit ca ingredient natural in miere sau trestie de zahar. Se prezinta sub forma de pudra cristalizata, de culoare alba, si are aceeasi valoare calorica precum zaharul, un gust asemanator, dar este mai „blând” cu dintii. Este rezistent la acizi si nehidrosopic, asadar nu are tendinte de absorbtie a umiditatii din aer facându-l ideal pentru bauturile energetice instante.
   Studiile au demonstrat ca un sportiv de 80 kg are nevoie de aproximativ 15 g de Palatinose pentru a putea efectua optim un efort fizic de aproximativ 2 ore.
   Produsul se prezinta sub forma de pudra la plicuri de 15 g (se poate dizolva intr-un pahar de apa un plic) la pretul de 1,20 lei/buc. Pentru comenzi mai mari de 50 plicuri se face o reducere de 25%. Comanda minima este de 10 plicuri. COMANDATI AICI!