Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Metoda lui Arnold pentru pieptul superior

/2010 articole/201_piept_Arnold.jpg

   Pentru a obtine o crestere suplimentara in partea superioara a pieptului, Arnold facea de multe ori serii de impins inclinat cu gantere la unghiuri variate ale planului inclinat. Pentru multi, partea superioara a pieptului este o zona încapatanata si, datorita existentei gravitatiei, pieptul superior e bine sa fie antrenat prioritar, la inceputul antrenamentului pentru piept.
   Arnold începea seriile de împins cu gantere la unghiul cel mai mic al bancutei înclinate. Alegea o pereche de gantere cu care putea sa efectueze cam 8-10 repetari. Dupa aceea, ridica planul înclinat la un unghi mai mare si efectua alt set si tot asa pâna când ajungea aproape în pozitie verticala cu trunchiul. Cu cât unghiul creste, cu atât miscarea se muta pe deltoizi si pe partea superioara a pieptului.
   Aceasta rutina de serii va soca pieptul superior si, cu o alimentatie si refacere optime, veti obtine noi progrese.
   Daca, în timp, rutina nu mai da rezultate, puteti continua, dupa ce o efectuati, cu partea ei inversa, scadeti unghiul pâna când planul este aproape orizontal.
   Dupa cum spunea si Arnold, trebuie sa schimbi incontinuu programul de antrenament pentru fiecare grupa, sa adaugi noi rutine sau exercitii ca sa nu obisnuiesti muschii cu acelasi lucru.

Alexandru Bolborici,
dupa MuscleMag

articol aparut in revista Culturism&Fitness nr. 201 (6/2009)